2024. FEBRUÁR 14 – 18.

Erkel Színház Budapest

LENYÁGÍTÓ
– Le Figaro

ELSŐ OSZTÁLY
– Le Parisien

IZGALMAS ÉS LÉLEGZETELÁLLÍTÓ
Az időtlen klasszikus történet immár nemzetközi, látványos élő show-vá vált
– CNN, New York

Minden idők egyik legkelendőbb és legtöbbet fordított könyve, A kis herceg idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. A könyv alapján létrejött színházi produkció 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető, miután Párizsban, Sydney-ben és Dubajban is telt házzal játszották, a Brodwayn pedig egy teljes szezonban műsoron volt. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt, klasszikus kalandtörténetet.

A Broadway Entertainment Group produkciójaként létrejött, varázslatos és kiváló színdarab A kis herceg történetét eleveníti meg. Élvezze a lenyűgöző karakterek és színes jelmezek kavalkádját. Ugorjon fejest a tánc, a zene, a látvány és az akrobatika mozgalmas világába. Merüljön el a színpadon lejátszódó, egyedülálló és innovatív történetben, hagyja megérinteni a szívét.

A kis herceg produkció méltán elismert kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

„Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé” – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.

A kis herceget világszerte generációk kedvelik. A regényt 250 nyelvre fordították le, és bármennyire hihetetlen, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. Az örökérvényű, klasszikus mű csodálatos színházi adaptációja sokakat megtanított arra, hogy „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.

Az előadás nyelve francia, magyar felirattal.

Köszönjük a tökéletes előadást, Budapest!

NÉZD MEG A KIS HERCEGET
INSTAGRAM-on